Geld besparen op cartridges

Cartridges kun je zien als de voeding voor je printer. Ze zijn ontwikkeld voor een bepaald model printer of toner. Let er bij het kopen van inktcartridges altijd goed op dat je het goede model koopt. Als je een verkeerd inktpatroon koopt, dan werkt deze niet. Bovendien loop je dan het risico dat je de inktcartridge verkeerd plaatst en schade aan de printer veroorzaakt.

Merk en huismerk

Er zijn twee typen inktpatronen verkrijgbaar. Dit zijn de originele inktcartridges van de fabrikanten van de printers en er zijn klooncartridges verkrijgbaar. Dit zijn goedkopere inktpatronen die geschikt zijn voor meerdere merken. Een gespecialiseerde webshop biedt vaak deze twee soorten aan. Hier vind je dus de duurdere merkcartridges zoals die van Dell, HP, Brother, Samsung, Canon en Epson. Verder kun je hier ook terecht voor goedkopere cartridges van een eigen huismerk. Dit zijn vervangende patronen, die qua kwaliteit hetzelfde zijn.

Een goedkoper huismerk

Als je wat geld wilt besparen, is het kopen van een printerinkt van een huismerk een goede optie. Een goedkoper huismerk inktpatroon wordt gewoon door je printer geaccepteerd. Bovendien kun je in een webshop vaak per merk en model printer zoeken naar passende inktpatronen. Je krijgt dan direct een overzicht van de duurdere inktcartridges van het merk en die van het huismerk. Zo kun je dus zelf een keuze maken welk inktcartridges je aanschaft.

Check de aanbiedingen

Net zoals de meeste mensen, wacht je waarschijnlijk met het kopen van inktcartridges tot de inkt helemaal op is. Dit is niet handig, want het kan dan voorkomen dat de inkt net op is, als je een belangrijk document moet uitprinten. Voorkom dit en bestel je cartridge op tijd of bestel er meerdere. Plan ook wat vooruit en check geregeld de aanbiedingen bij je favoriete webshop. Door gebruik te maken van een fijne aanbieding, bespaar je al snel heel wat euro’s.